BLI MED I AMBERA
Credit: Unsplash, Michelle Tsang

Lokal og kortreist mat

Lokal og kortreist mat 

Almeria vant kampen om å bli Spanias gastronomiske hovedstad i 2019. Fersk villfisk, lokalprodusert vin og økologiske grønnsaker er bare noen av de mange “matfordelene” du får av å bo i Almeria. 

Frukt og grønnsaker 

Almeria blir ofte betegnet som “Europas hage”, og gårdene og åkrene produserer noen av de flotteste produktene på kontinentet. Takket været et superb klima er sesongen lang og fruktbar. Tomater, agurker og vannmelon herfra er kjent for å være dem mest saftige i Europa. 

Sjømat 

Almeria sitt kjøkken er sjømatbasert og følger Middelhavets berømte mattradisjoner, men har også en sterk og unik arabisk særegenhet. Matmarkeder er svært vanlig i denne regionen, og dagens fangst er mulig å kjøpe hver morgen på havnen for sjømatelskende A-mennesker.   

Vin

Almeria er en av Spania sine mest berømte vinregioner, og landsbygda er dekket av diverse vingårder og druer. Mange av vingårdene er åpen for publikum, så her kan du virkelig fordype (og fordrikke) deg i spansk vinkultur.

Olivenolje 

Spansk olivenolje er helt i verdenstoppen, og tilgjengelig over hele Almeria-regionen. Mange olivengårder tilbyr rundturer hvor du får muligheten til å oppdage hvordan spansk olivenolje blir skapt – fra gren til flaske. Her får du også kunnskap om hvorfor spanjoler bruker olivenolje i så og si alt – i mat, på brød, på hud og hår, og rett fra flaska for god helse! 

Restaurantliv i Almeria

Restauranter har vært en del av Spansk kultur i århundrer, og Spania er faktisk hjemlandet for noen av verdens eldste restauranter i dag. På grunn av dette finner du flotte restauranter og sjarmerende kafeer på hvert eneste gatehjørne i Almeria, som serverer alt fra tapas, sjømat og paella – til pizza, pasta og amerikansk burger. 

Vi vedder på mange av dere ser frem til å utforske lokal gourmetmat når dere kommer. Og kanskje noen av dere til og med ønsker å starte en egen matklubb med likesinnede matentusiaster! I mellomtiden må dere gjerne spørre våre ansatte om de mest anerkjente og beste restaurantene og kafeene!