RESERVER

Bli med i vårt sosiale og inkluderende fellesskap der du treffer nye mennesker gjennom å gjøre det du liker og drømmer om!

En ny type felleskap

Ambera er en ny type bofelleskap hvor rimelige boliger, fantastiske fellesfasiliteter, samhold og muligheten til å skape et aktivt og sosialt liv møter deg 365 dager i året. 

Ambera sin historie starter allerede i 1995, da en ung Jan Olav Frestad besøkte Sun City Lincoln Hills for aller første gang. I USA hadde denne type bofelleskap vært tilgjengelig i flere tiår, men for nordmannen Jan Olav var konseptet noe helt nytt. 

Da Jan Olav kom hjem til Norge oppdaget han at både venner og slektninger ble isolert og passiv da de pensjonert seg. Det han opplevde blant menneskene som bodde i Sun City var det helt motsatte. Dette plantet et frø hos Jan Olav, og han tenkte “Hvorfor skal ikke mine venner få samme mulighet når de pensjonerer seg? Hva om det fantes et slikt bofellesskap i Europa?”. Drømmen om Ambera var født.

Start video

Da en inspirert Jan Olav starter sin karriere som eiendomsutvikler, var han fast bestemt på å skape konsepter som bringer mennesker sammen og som skaper sosiale muligheter. Og Ambera sin grunnlegger bygget mange slike prosjekter i årene som kom. Hvert eneste av disse prosjektene forsterket hans tro på at hvordan vi lever og hvor vi bor er to av samme ting. 

Tilbakemeldinger fra beboerer i prosjekter som Doyén gjorde den endelige avgjørelsen enkel – han må skape et sted som Ambera. 

Beboerne i Doyén fortalte han at fellesrom og sosiale soner har gjort det enklere å holde seg aktiv. Og naboer har blitt gode venner gjennom felles interesser og arrangementer. Resultatet av dette var sunnere, gladere og lykkeligere beboere. 

Akkurat som amerikanerne i Sun City, ønsker også europeere å ha mennesker rundt seg – vi mennesker ønsker å være en del av et felleskap og å bruke vår tid på det som føles meningsfylt. Søken etter dette blir kanskje enda viktigere når vi pensjonerer oss. 

Etter 20 år med research, erfaring og dagdrømming slo Jan Olav seg sammen med den østerrikske eiendomseksperten Falko Müller-Tyl, og den spanske økonomen Alejandro Crespo. Sammen begynte de å utvikle hans største og viktigste boligprosjekt. 

Da de i oppstarten intervjuet flere hundretalls mennesker om tanker og forventninger til pensjonstiden svarte de alle det samme – De ønsket seg et aktivt og sosialt liv, der mulighetene er mange. Seks måneder etter hadde mer enn 5000 mennesker meldt seg på og støttet prosjektet digitalt. 

I dag, 25 år etter Jan Olav sitt første besøk i Sun City, kan endelig Ambera gjøre seg klar for salg av de første boligene i Desert Springs, med støtte fra familie og mer enn 10 000 venner og følgerer over hele Europa. 

En ny type felleskap er født. Vi skaper et positivt, meningsfylt og sosialt alternativ til ensomhet og isolasjon. Bli med på reisen! Eventyret har nettopp startet!