Researcher
David McBride

David har varit en del av teamet sedan 2017 och gör majoriteten av Amberas research. 

David har en kandidatexamen i filosofi från Oxford Brookes University. Ordet filosofi kommer från grekiskans “philos”och “sophia” och betyder ungefär “vän av visdom” vilket beskriver varför David och hans noggranna arbete är en så unik och ovärderlig tillgång för Ambera. Davids sökande efter kunskap visdom har gett honom bred erfarenhet från flera olika branscher som projektet nu drar nytta av.

När David kom in i teamet 2017 var hans första forskningsuppgift att bedöma huruvida det amerikanska konceptet“Active Adult Living” kunde anpassas och lanseras i Europa. Han studerade allt från historia och sociokulturell bakgrund till det amerikanska konceptet, till hur många språk den genomsnittliga européen talar och var det regnar minst i hela Europa. 

När rapporten var klar kunde teamet konstatera att resultaten var mycket uppmuntrande och idag, ett par år senare, är Ambera igång med att ändra hela Europas syn på livet efter arbetslivet.

Davids drivkraft i Ambera är densamma som den alltid har varit – sökandet efter kunskap och personlig utveckling. Hans ihärdiga arbete gör att teamet alltid kan ta faktabaserade beslut som leder till bättre förutsättningar för de som bor i Ambera. 

Precis som våra medlemmar brinner David för att lära sig nya saker och sträva efter att bli en bättre människa. Denna inställning har gjort att David idag kan kalla sig allt från ivrig läsare, glad amatörpianist, cirkusartist, kampsportsutövare, matlagningsentusiast, yxkastare och hundtränare och bågskytt. 

Det är ingen överraskning att en person som David motiveras av att kickstarta Europas första gemenskap där alla får chansen att hänge sig åt sin omättliga nyfikenhet. 

Vårt team

Kommunikationschef
Projektledare kommunikation
Copywriter & Community Manager
Creative and Community Manager
Juridisk mediarådgivare
Juridisk rådgivare
Arkitektkontor, Spanien
Arkitektkontor, Spanien