Velkommen til Ambera Desert Springs - Europas første aktive bofellesskap for oss over 55!

Inspirasjonen vår: Drømmen om Ambera ble født i Sun City

Siden jeg besøkte det som i USA blir kalt «active adult communities» for første gang i 1995 og så gleden som beboerne utstrålte, har jeg gått rundt og jobbet på Amberakonseptet i hodet. «Noe sånt skal jeg bygge en dag» tenkte jeg og begynte med en liten versjon under navnet «Doyen» i Norge.

For et par år siden falt brikkene for den store visjonen endelig på plass, og takket være en heroisk innsats fra teamet, og motiverende entusiasme fra vårt community, er vi endelig i ferd med å realisere min drøm.

Jeg har lyst til å fortelle litt om Sun City, som jeg besøkte for første gang for snart 25 år siden, og som er et av de mest vellykkede konseptene for active adult communities i USA. Sun City åpnet 1. januar i 1960, med fem ulike hustyper, et shoppingsenter, et rekreasjonssenter og en golfbane. 100,000 mennesker kom på første visningshelg, ti ganger flere enn forventet. Suksessen var et faktum, og utvikleren Del Webb havnet snart på forsiden til Time Magazine.

Sun City, som ble bygget på tomten til den tidligere spøkelsesbyen Marinette, ble et paradis for Amerikanske pensjonister som ønsket en rimelig vei til et rikt liv i solen. «Live like a millionaire on a retirement budget» ble Sun Citys slogan – noe som gjenspeiler effekten av å bygge en hel by med tilsvarende fordeling av kostnader. Økonomene kaller dette «economy of scale» eller stordriftsfordeler.

Del Webb utvidet etterhvert konseptet til flere byer, og i dag finnes det mer enn 800 lignende byer i Amerika.

Vi bygger Ambera i Europa på den måten dere har fortalt oss at dere vil ha det – åpent, aktivt, og fullt av muligheter.

Klikk her for å se en kort video fra Dell Webb.

Hilsen,

Jan Olav Frestad

Gründer i Ambera