RESERVERA NU

Gå med i vår sociala gemenskap och träffa nya människor genom att göra det du gillar!

Vår inspiration: Socialt och miljövänligt i Orlando

Vi är först i Europa med att utveckla en hel by med en gemensam vision om ett aktivt och meningsfullt liv. Därför vill vi börja med att lära oss av det som har fungerat bäst i USA och undvika de aspekter vi inte gillar lika mycket.

För att lyckas med det hämtar vi inspiration från så många ställen som möjligt. I den här artikelserien där vi berättar om projekt som har inspirerat oss vill jag prata om Trilogy Orlando, ett projekt som verkligen har imponerat på oss.

När vi besökte Trilogy blev vi framför allt imponerade av två saker: deras unika aktivitetscenter och hur högt de hade prioriterat miljövänliga lösningar.

Aktivitetscentret i Trilogy samlar alla byns inomhus- och utomhusaktiviteter på ett ställe, vilket gör att det lätt för invånarna att träna och ha det kul, samtidigt som man lära känna varandra genom gemensamma intressen.

Miljötänket är också genomgående i hela Trilogys Orlandoprojekt, man har solpaneler på taket, bra isolering mot värmen och energieffektiva system. Det här är exempel på lösningar vi kommer implementera i Ambera.

Vi vill visa Europa att det är fullt möjligt att bygga bostäder som tar hänsyn till både social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

På Trilogys hemsida ligger det flera filmer som visar hur de har byggt sitt koncept. Ta en titt om du er nyfiken!

www.sheahomes.com/trilogy

Med vänliga hälsningar,

Falko Müller-Tyl

VD och medgrundare i Ambera

Foto: Creative Commons