RESERVERA NU
Credit: Unsplash, Moises Alex

Gå med i vår sociala gemenskap och träffa nya människor genom att göra det du gillar!

Det är aldrig för sent att lära sig något nytt

När man jobbar med Ambera får man ofta chansen att fundera på vad livskvalitet är för något. Ett av de mest tillfredsställande projekten jag har ägnat mig åt de senaste åren är att lära mig spela tennis.

Jag är 45 år gammal och nej, jag kommer aldrig bli någon stjärna, men efter två års träning kan jag spela en okej match och ha väldigt roligt.

Förutom en bättre forehand har jag även fått flera nya vänner genom tennisen. När man träffas genom gemensamma intressen blir det sociala väldigt naturligt och efter ett tag lika viktigt som själva träningen.

Förra veckan publicerade svenska forskare en studie där de genom 30 år har jämfört hälsoeffekten på toppidrottare och hobbymotionärer som mig.

Projektet har följt en grupp på över två tusen människor i åldrarna 50 – 82 år och resultatet är upplyftande; träning är precis lika nyttigt för mig som för Nadal.

Ambera handlar om att skapa förutsättningar för livskvalitet, till exempel genom att tillrättalägga för aktiviteter som gör vänner av grannar eftersom de är ungefär lika bra (eller dålig) på tennis.

Som det står i Harvardartikeln nedan: “Second chances are rare in this life. But when it comes to exercise, research reinforces earlier studies that tell older men not to act their age”.

Tryck här för att läsa artikeln.

Ses vi på tennisbanan om några år?

Hälsningar,

Preben Sander

CMO i Ambera

Bild från Creative Commons