RESERVER
Credit: Unsplash, Moises Alex

Bli med i vårt sosiale og inkluderende fellesskap der du treffer nye mennesker gjennom å gjøre det du liker og drømmer om!

Det er aldri for sent å lære noe nytt

Som aktiv i Ambera får vi hele tiden mulighet til å reflektere over hva livskvalitet er. En av de mest tilfredsstillende øvelsene jeg har gjort de siste årene er å lære meg å spille tennis.

I dag er 45 år og nei, jeg kommer aldri til å bli superbra, men etter 2 år med trening kan jeg spille en ok kamp og ha det veldig gøy. Jeg har også fått nye venner, som er på samme nivå som meg gjennom tennisen, og det er vel så viktig som helse-effekten.

I sist uke publiserte forskere i Sverige ny forskning, der de gjennom 30 år sammenlignet effekten av trening på toppidrettsutøvere og vanlige mennesker som meg, og (kanskje) deg.

Prosjektet har fulgt en gruppe på over 2000 mennesker i aldrene 50-82. Resultatet er virkelig oppløftende: Selv om man ikke har hatt en karriere som idrettsutøver er effekten av trening like stor.

Ambera handler om å skape forutsetninger for livskvalitet, blant annet ved å legge til rette for aktiviteter hvor naboer plutselig blir venner fordi de er omtrent like gode (eller dårlige) i tennis.

Som det står i Harvard-artikkelen under: “Second chances are rare in this life. But when it comes to exercise, research reinforces earlier studies that tell older men not to act their age”.

Klikk her for å gå til artikkelen. 

Ses vi på tennisbanen om noen år?

Hilsen,

Preben Sander

CMO i Ambera