RESERVER

Bli med i vårt sosiale og inkluderende fellesskap der du treffer nye mennesker gjennom å gjøre det du liker og drømmer om!

Livsstil er den beste medisinen

Vi i Ambera elsker å bli inspirert, og denne inspirerende TED Talk-videoen går rett i kjernen av det Ambera egentlig handler om: Å skape et fellesskap som gjør det lettere å leve et sunt og meningsfylt liv. Ambera sine bofelleskap er utviklet for å fjerne alt som hindrer oss i å leve det livet vi ønsker. Vi har ikke patent eller fasit på hvordan et godt liv skal leves, og vi forteller deg ikke hvordan du skal oppføre deg eller handle, men vi gjør det enkelt for deg å ta gode og sunne valg.

Det kan være vanskelig å ta gode og sunne valg – men trenger det å være slik?

TED Talk er kjent over hele verden for sine korte, inspirerende, lærerike og personlige foredrag. I dette foredraget diskuterer Dr. Meagan Grega hvordan felleskap og miljø påvirker valgene vi tar. Om det er standard å bestille et stort beger med popkorn i ditt lokalmiljø kan noe så enkelt som å bestille et medium beger, eller en pose med nøtter, føles rart og ubehagelig.

Dr. Grega forteller videre at mange som bestiller det største begeret med popcorn ikke nødvendigvis liker popcorn engang! Men det er noe “alle” gjør, og uten å ofre det en tanke gjør du det selv.

Vi tar slike tankeløse avgjørelser hele tiden – den fantastiske Middelhavsrestauranten ligger bare et par kilometer unna, men McDonalds er billigere, og rett rundt hjørnet. Du vet hvor deilig følelsen etter trening er, men det regner utenfor, og snart er det krim på TV… Hører du sofaen rope på deg?

Skal jeg gå for umiddelbar komfort, eller investere i langvarig glede?

Ubesluttsomt ser du gjennom vinduet og over til naboen. Hva gjør han? Han ser på fotball! Han er ikke ute å trener – selvfølgelig ikke, det regner! Du puster lettet ut og legger deg i sofaens varme omfavn. Kjenner du deg igjen?

Det å gå mot strømmen og ta de litt tungvinte valgene er vanskelig. Men hva om du bor på et sted hvor de sunne og gode valgene – de valgene vi burde ta oftere – er lettere og mer tilgjengelige enn de dårlige?

Hva om den fantastiske greske restauranten med de sunne hovedrettene var rett over gata, i stedet for en 30 minutters kjøretur inn til byen? Hvilke du fremdeles valgt McDonalds? Ville du fremdeles sett krim på TV om treningsstudioet var to minutter unna? Om naboen din allerede har tatt på seg treningstøy og joggesko, ville ikke du også blitt mer motivert til å få pulsen opp?

Som huseier i Ambera har du alt fra svømmebasseng, tennisbaner, yogatimer og turstier – et steinkast unna. Våre ansatte og dine naboer organiserer klubber og aktiviteter som gjør det lettere å komme i kontakt med andre som deler dine interesser.

Men det beste av alt? Når alt er mindre tiltak, og et steinkast unna, har du muligheten til å gjøre alt du ønsker. Du kan dra på trening, dra innom den fantastiske greske restauranten OG slappe av i sofaen med et godt glass rødvin når krimmen begynner. Ingen dårlig samvittighet, null stress, bare nok en dag i Ambera.