RESERVERA NU
Credit: Unsplash

Gå med i vår sociala gemenskap och träffa nya människor genom att göra det du gillar!

Amberas första projekt kommer byggas i Spanien!

Ambera är ett norskt företag men en europeisk vision. Med inspiration från det amerikanska succékonceptet ”active adult communities”, som bygger på billiga bostäder, omfattande gemensamma faciliteter och en aktiv livsstil, kommer nu boendeformen till Europa för första gången. Skräddarsydd för européer.

I researchfasen har vi bland annat gjort fokusgruppintervjuer i England, Tyskland, Sverige och Norge. De här intervjuerna lärde oss att det finns ett stort behov för den här boendeformen i Europa, och hur det amerikanska konceptet bör justeras för att passa oss på den östra sidan av Atlanten.

Baserat på nordeuropeiska sociala värderingar och ett starkt koncept som vi skräddarsyr efter vad gemenskapen behöver och önskar sig, planerar vi att bygga Ambera-byar i flera europeiska länder framöver. Det första projektet kommer att byggas i Spanien.

Varför Spanien?

För oss nordbor går stora delar av året åt till att sitta inne och vänta. På värmen och ljuset, på middagarna, cykelturerna och allt det sociala som kylan och mörkret tar ifrån oss om hösten och inte ger tillbaka förrän i maj.

I Ambera ska vi inte sitta och vänta på livet, vi ska vara ute, träffa folk och göra det vi trivs med. Det är den största anledningen till att vi vill bygga det första projektet i Spanien.

Idag bor det cirka 1,5 miljoner västeuropéer i Spanien. De flesta trivs, och de som inte gör det klagar på att det inte finns något meningsfullt att göra om dagarna. Det ska vi ändra på.

Vi har nu identifierat flera passande tomter och inlett förhandlingar med ägarna om ett eller flera köp. Vi hoppas kunna uppdatera er med mer konkret information inom kort.

Glöm inte att gå med i vårt nyhetsbrev och hänga med på Facebooksidan! Vi har även skapat en internationell diskussionsgrupp där du kan vara med och bidra med tankar och idéer. Diskussionsgruppen hittar du också på Facebooksidan.

Ha en bra dag!

Med vänliga hälsningar,

Ambera-teamet