BLI MEDLEM NU

Falko Müller-Tyl

VD och medgrundare
Falko Müller-Tyl

Falko har under sina tjugo år inom fastighet, arkitektur och private equity-finans bidragit till förverkligandet av många nyskapande projekt. Han är särskilt intresserad av miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet och användarvänlighet.

Med en doktorsexamen i ekonomi från Vienna University of Economics and Business har Falko jobbat med projekt över hela Europa. Efter att ha flyttat til Norge med sin familj 2013 jobbade han bland annat som projektledare på det internationellt hyllade arkitektkontoret Snøhetta, där han hade särskilt ansvar för att samarbetet mellan arkitekt och byggherre fungerade optimalt.

Falko får glädje och energi av att jobba med innovativa projekt som fungerar på lång sikt och han är expert på att skapa rätt förutsättningar för att projektet ska lyckas. Han talar fyra språk och är lika hemma i arkitekturvärlden som i business-sammanhang. 

Falkos förmåga att översätta från en disciplin till en annan gör honom till en ovärderlig resurs i stora fastighetsprojekt.

Liget Nasjonalmuseum och Ludwig-galleri

Snøhettas förslag till ett nytt nationalmuseum i Budapest bjuder in besökarna till att delta aktivt.

Powerhouse Krakow

Projektet Powerhouse Krakow utforskar om det är möjligt för en kontorsbyggnad att producera mer energi än det gör av med.

Menara Beach

Ett exklusivt bostadsområde i Marbella bestående av 105 lyxlägenheter för året-runt-boende och semestergäster.

Visit LinkedIn-profile here.

“Amberas vision om att skapa förutsättningar för ett aktivt och meningsfullt liv genom social interaktion gör konceptet helt unikt, och vi bygger den fysiska miljön som gör konceptet möjligt. Varje by utformas för att ge invånarna färre förpliktelser och fler möjligheter att göra det som är viktigt för dem. Gemenskapen skapar möjligheterna och valfriheten som krävs för att leva ett innehållsrikt och lyckligt liv. Att vi kan erbjuda allt detta till ett pris många har råd att betala är helt exceptionellt. Jag är verkligen stolt över att vara en del av teamet som grundade Ambera och som nu förverkligar visionen.”

Falko Müller-Tyl

VD och medgrundare

Vårt team

Chief Marketing Officer (CMO)
Country Manager Sweden
Partner Manager
Head of Back Office Department Iberia