BLI MEDLEM NU

Jan Olav Frestad

Grundare
Jan Olav Frestad

Jan Olav är en entusiastisk norsk fastighetsutvecklare med tjugo års erfarenhet och ett brinnande intresse för boendeformer som för människor närmare varandra.

Det var när han studerade ekonomi på California State University som Jan Olav kom i kontakt med konceptet ”activeadult community” första gången.

´Under ett besök i Sun City Lincoln Hills år 1995 såg han med egna ögon hur mycket det kan betyda för invånarna att arkitektur och infrastruktur uppmuntrar till aktivitet. Sedan han återvände till Norge har Jan Olav utvecklat flera projekt utifrån idén att platsen vi bor på kan förändra hur vi lever.

Med konceptuella projekt som Sanderstølen, Mycube och Doyén har Jan Olav bevisat att hans helhetliga inställning till fastighetsutveckling kan hjälpa människor att övervinna ensamhet och få en mer positiv livsstil.

Sanderstølen

Projektet «60 grader nord» förvandlade ett stort men tomt hotell till 159 billiga bostadsrätter där ägarna har gratis tillträde till lobby, träningsrum, badbassäng och hotellets andra faciliteter. Plötsligt blev det billigt att köpa bostadsrätt i fjällen, och idag består Sanderstølen hundratals nybyggda stugor utöver den ursprungliga hotellbyggnaden. Äntligen sprudlar det av liv i Sanderstølen igen.

Mycube

När familjer flyttar isär eller bort från far- och morföräldrar är det ofta grannarna som utgör det största stödet för barnfamiljer. Mycube är ett boendekoncept som hjälper moderna familjer att få livspusslet att gå ihop genom att hjälpas åt

Doyén

Det är många som känner sig ensamma när de fyller femtio. Det är också vanligt att känna sig lite hängig när den sociala miljön som jobbet utgör plötsligt försvinner när vi går i pension. Doyén är ett vänligt, inkluderande och billigt boendekoncept där gemensamma lokaler och bekvämligheter ingår i priset. Doyén anordnar spelkvällar, promenadgrupper och bokcirklar för de som vill, och även om alla får vara i fred så är det ingen som behöver vara ensam om de inte vill.

Se Jan Olavs profil på Linkedin.

“Folk vill inte bara sitta hemma för sig själva när de slutar jobba. De vill göra något meningsfullt! Ambera gör det möjligt för människor att bli en del av en gemenskap och tillbringa sina dagar med det de älskar att göra. Därför är Ambera mitt drömprojekt.”

Jan Olav Frestad, Grundare

Vårt team

VD och medgrundare