Credit: Unsplash, John Moeses Bauan

Närliggande byar och städer

Närliggande byar och städer

Almeriaprovincen är känd för sitt fantastiska klimat men den moriska arkitekturen, de vita andalusiska städerna med sina karaktäristiskt storslagna fiestas, utgör regionens kulturella identitet.

Historiska fornlämningar synliggör Almerias rika och breda arc i alla sina städer och byar och bidrar till en mångfald av säregenheter och traditioner. Utöver sina kulturella rikedomar bjuder Almeria på vacker natur, skimrande hav, rena sandstränder och storslagna bergsvyer – en idyllisk plats att leva på.

Villaricos

Den enkla fiskebyn Villaricos grundlades under yngre stenåldern och var förr en stor fenicisk hamnstad. Efter att ha glömts bort av historien i tusentals år föddes staden på nytt när silvergruvor dominerade området under 1800-talet. Gruvorna sinade och Villaricos började så sakteliga förvandlas till den pittoreska fiskebyn den är idag.

Varje söndag flockas människor till den färgglada marknaden på det lilla torget i den gamla byn. Gammaldags enkelhet, vänlig värme och en smittsamt opretentiös atmosfär utgör Villaricos oemotståndliga charm.

Cuevas del Almanzora

Denna Almerianska stad har fått sitt namn från de grottorna som omger den och floden som rinner igenom den. Staden har även ett rikt historiskt och konstnärligt arv. Ett av de viktigaste monumenten är Marqués de Vélez-slottet. Inne i slottet, som uppfördes på 1500-talet, ligger Casa del Alcaide som idag är huvudkvarter för Antonio Manuel Campoys museum för modern konst, och Casa de la Terica som rymmer stadens bibliotek, historiska arkiv och arkeologiska museum. 

Vera

Antikens viskningar ekar mellan väggarna i de branta smala gränderna som rinner som bäckar genom stadens vita och blomstersmyckade bebyggelse. Här trängs majestätiska kyrkor från 1500-talet med moderna barer och restauranger. 

Varje lördag förvandlas gatorna till färgsprakande marknader med allt från vackra mattor och handväskor till skor och mat. Detta i kombination med stadens alla spännande museum, utställningar och historiska byggnader gör Vera till ett perfekt resmål på helgerna!

Garrucha

Garrucha är en liten by med en lång historia. På 1700-talet, när staden var en viktig hamn för gruvdriften i Levante fick Garrucha smeknamnet “Lilla San Sebastián”. Plötsligt blev staden ett populärt resmål för välbärgade och inflytelserika spanjorer som satte sin prägel på Garrucha och dess arkitektur. 

Den vackra promenaden El Malecón är ett måste för alla som besöker Garrucha på grund av sin vackra balkong med en strålande utsikt över stranden och det gamla Jesús de Nazareno-slottet.

Mojacar

Kuststaden Mojacar är en mysig vitkalkad liten by med en mångfald av stränder och bukter som sträcker sig över 17 kilometer. Staden har en lång och mångfacetterad historia. Efter att ha befolkats av fenicier, kartager, romare, greker och morer genom århundradena förblir Mojacar en kulturell smältdegel än idag.

Tillbringa en dag vid vattnet, eller parkera bilen utanför staden och strosa upp längs gatorna, men kom ihåg att gå sakta för med den här utsikten är det lätt att tappa andan. 

Utforska det lokala området