Credit: Unsplash, Michelle Tsang

Lokal mat

Lokal mat

2019 utsågs Almeria till Spaniens gastronomiska huvudstad. Nyfångad sjömat och närproducerade viner och grönsaker är några av fördelarna med att bo i Almeria.

Frukt och grönsaker

Almeria, eller “Europas fruktträdgård”, som regionen också kallas, är känd för att ha bland de bästa grönsakerna på hela kontinenten. Tack vare det utmärkta klimatet är växtsäsongen lång och tomat, gurka och vattenmelon som växer här är är mer smakrika än någon annanstans i Europa.

Sjömat

Det almerianska köket är sjömatsbaserat och följer den mediterranska traditionen men med tydliga arabiska inslag. Matmarknader är öppna året runt och för den morgonpigga finsmakaren finns dagens fångst till salu varje morgon i hamnarna.

Vin

Almeria är känt för att vara ett av Spaniens bästa vindistrikt och på landsbygden kryllar det av olika slags viner och vingårdar. Många av vingårdarna är öppna för allmänheten, så här är det lätt att träda in i hjärtat av Spaniens rikaste vinkultur.

Olivolja

Spansk olivolja är bäst i världen och finns precis överallt i Almeria. Många olivgårdar erbjuder guidade turer så att du kan se precis var dina oliver kommer ifrån. Upptäck hur de färdas från gren till flaska och lära dig varför spanjorerna använder det till allt: i mat, på bröd, i håret, och till med som hälsofrämjande dryck!

Restauranger i Almeria

Restauranger har varit en del av spansk kultur i århundraden. Därför är det kanske ingen överraskning att några av världens längst överlevande restauranger ligger här. I Almeria finns det kaféer, barer och restauranger i varje gathörn. Här ligger mysiga små krypin med utsökt tapas, färsk sjömat och andra traditionella rätter vägg i vägg med internationella restauranger med pizza, pasta, sallad och hamburgare på menyn.

Vi vet att många av er kommer att älska att utforska den lokala gourmétscenen när ni bor här. Kanske är några av er till och med så ivriga att ni startar en matklubb där ni kan utforska Almerias gastronomiska upplevelser ihop med andra finsmakare. Tills dess är ni välkomna att fråga vår lokala personal om deras hetaste restaurangtips!