RESERVE

The stories that inspire

The stories that inspire

Americans love community living – which is why there are more than 2,000 Active Adult Communities in the United States today. In Ambera, we have visited many of them (actually several hundred!) and the great stories from those living there have excited and inspired us – and touched our hearts.

As early as 1995, Ambera’s founder, Jan Olav Frestad, visited Sun City Lincoln Hills in California for the first time – a visit that inspired the idea that the place you live can change the way you live. He was inspired by the towns and villages that facilitate an active and social life for those who want it.

We have recorded many of their wonderful stories. Watch the videos below and hear what the residents have to say:

“Europeans deserve access to such projects in Europe”

These are the words of a resident we visited in Arizona – and we completely agree: the experiences and stories we have witnessed there have inspired us to give Europeans the same opportunities that Americans have had for over 60 years – with a European twist. This is how Ambera came into being.

Our housing projects will help to create a meaningful life for active adults through the provision of activities, involvement and community. Here you should always have the opportunity to be sociable, if you want to be. Research shows that 55% of those living in homes with community have a better quality of life now than before – and these stories provide us with living proof of that.

Kornelius (59)

"Jeg bor alene og nærmer meg pensjonsalder. Barna mine er travelt opptatt med sine liv, og det er mange av vennene mine også. Jeg må si at jeg savner et sted der det finnes muligheter for å finne på nye spennende ting, og der det er enkelt å bli kjent med andre mennesker. Jeg har virkelig ikke lyst til å bli ensom! Derfor falt jeg for en Ambera-bolig, og står allerede på interessert-listen til Desert Springs prosjektet."

Håkon og Birgith (31 og 35)

"Vi nyter livet sammen med datteren vår Hedvig, er nå på utkikk etter en større bolig i nærheten av en god skole og barnehage. På sikt ønsker vi oss flere barn, men vi venter litt til. Vi elsker å være sosiale, og ber ofte familie og venner hjem på en god middag eller et glass vin. Ellers så er vi en aktiv familie som liker å bevege oss! Det å kunne flytte til en bolig med fysiske møteplasser for de i samme livssituasjon som oss ville vært perfekt både for oss, og for barna våre. Vi jobber begge to, og har travle arbeidsdager, så det å kunne bo i nærheten av besteforeldre og andre hjelpsomme beboere, som kunne vært villige til å hjelpe til litt ville vært det optimale. Vi følger stadig med, og gleder oss til Ambera kan annonsere sine første boligprosjekter i Norge!"

Grete og Svein (55 og 65)

"Helt siden barna våre var små har vi hatt hus i Spania. Vi har også bodd der fast i noen år, mens barna gikk på skolen der. Det kreves alltid mye planlegging og koordinering når vi skal reise dit, da vi liker å være der når venner i nabolaget også er der. Og det er jo helst i feriene. Nå kunne vi tenke oss å flytte til et sted der det er mennesker og aktivitet hele året, slik at vi kan reise når det selv passer oss. Svein elsker golf, og jeg, Grete vil gjerne lære meg spansk. Vi er veldig sosiale, så dette liker vi å gjøre sammen med andre. Vi ser for oss et sted vi har mulighet til å kortspill på kveldene med gode venner om vi vil, eller rett og slett bare sitte på egen veranda å se utover landskapet"

Fay (29)

"Det å få sitt første barn var en livsendring uten like. Jeg bor et stykke unna mine foreldre og savner støtte, nærvær og mulighet til hjelp i hverdagen. Da vi oppdaget Ambera-konseptet forstod vi at dette kunne være noe både for min familie og mine foreldre. Her har vi mulighet til å bo nærme hverandre, uten å bo oppå hverandre. For samboeren min og meg, hadde det vært topp å kanskje fått mulighet til å få litt hjelp fra noen snille pensjonister iblant når det står på som verst med jobb, fritidsaktiviteter og alt som følger med. "

Katka og Marius (32 og 30)

"Jeg, Katka, kommer fra Slovakia, og bor i dag i Eydehavn utenfor Arendal sammen med min samboer Marius. Vi var så heldige å treffe hverandre da han studerte medisin i Slovakia, og i dag har vi begge jobber i Norge. Jeg må si jeg stortrives her, men Marius er fra Oslo, og hans venner og familie bor der. Da Elias ble født, ble vi naturligvis mer bundet hjemme, og kan ikke dra på besøk hjemme hver helg lenger. Vi kjenner noen her i Arendal, men det er ikke så enkelt å finne en helt ny omgangskrets for oss voksne. Som voksne er det godt med litt egentid iblant med venner, men det er klart det er en begrensning når nettverket vårt er i Oslo. Vi vil bo i et nabolag med mennesker vi har noe til felles med, og der vi også kan hjelpe hverandre når det trengs. Så Ambera – vi håper dere bygger noe her i Agder om ikke så altfor lenge!"