BLI MEDLEM NU

Friheten att välja själv

Friheten att välja själv

Är Amberalivet lite hektiskt? Kommer jag någonsin ha tid för mig själv med alla dessa aktiviteter?

Ja. Det är det som är det fina med Ambera – ingen tvingar dig att delta i något du inte vill vara med på, men när du själv är sugen på att hitta på något finns det alltid intressanta alternativ att välja mellan.

Vi tror att frihet är en förutsättning för ett lyckligt liv. När vi slutar jobba får vi äntligen möjlighet att förfoga över vår egen tid. Ambera hjälper dig att utnyttja den möjligheten till fullo.

Ingen gillar att umgås under tvång och ingen vill känna sig utanför. Genom att erbjuda en mångfald av frivilliga aktiviteter och göra det lätt för den som vill att vara med försäkrar vi oss om att både egentid och umgänge är frivilligt.

Om du inte vill gör något annat än att cykla – toppen! Gå med i cykelklubben eller kör solo. Vill du testa en ny sport varje dag? Inga problem. Sugen på att lära dig något nytt? Ta en kurs i historia, spanska eller filosofi.

Du kanske till och med vill bidra till gemenskapen genom att dela med dig av något du är bra på? Kul! Starta en bokklubb, träslöjdsgrupp eller en introduktionskurs i kreativt skrivande – vi hjälper dig att organisera och bjuda in folk.

Om du har ett aktivt arbetsliv kan du välja att jobba hemma eller vid en av våra välutrustade arbetsstationer i aktivitetscentret. 

När du får vänner eller familj på besök kan du göra plats åt dem i ditt eget hem eller boka en trevlig gäststuga. Ambera är väl anpassat för gäster och de är varmt välkomna att hälsa på trots risken finns att de har de så kul att de aldrig vill åka hem.

Hur din livssituation än ser ut och hur du än vill tillbringa dina dagar så stöttar vi dig och dina val. Hos oss kan du leva livet på dina villkor. Är det något vi kan hjälpa till med är vi alltid tillgängliga.